2009. július 27., hétfő

Zöldbabos egytál

A hétvégén itt találtam egy receptet, amit kis módosítással ki is próbáltam.
Nagyon ízlett!

A recept a következő:
  • 50 dkg sovány sertés darálthús
  • 25 dkg barna csiperke (elhagytam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldbab (helyette egy csomag Wok zöldségkeveréket vettem, amiben volt zöldbab, kukorica, brokkoli, piros kaliforniai paprika)
  • 400 ml tejszín (én csak 200ml-t tettem bele)
  • só, bors, granulált fokhagyma
  • tészta

Így készült:

"A hagymát jó apróra vágom, kanálnyi olajon sóval megpárolom, majd a darált húst ráteszem, kevergetem, míg morzsásra szétesik. Közben a gombát tisztítás után felszeletelem és hozzáadom a húshoz. Fedő alatt együtt párolom, vizet nem igényel a gomba leve miatt. Sózom, borsozom, megszórom finoman granulált fokhagymával. Eközben már a tészta is kifőtt, leszűröm. A ragura ráöntöm a tejszínt és pár perc alatt összeforralom. Tálaláskor a ragut a tésztára szedtem, de ha mind azonnal elfogyott volna, akkor a tésztát belekevertem volna, hogy még kicsit felszívja a tejszínt." (A cikket a fenti blogról másoltam.)

Érdemes kipróbálni, mert gyorsan megvan és még a férfiaknak is ízlik :-).

post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!
Thanx for leave me a comment!