2009. július 27., hétfő

Kenyér, pizza alaprecept

A legfinomabb házi kenyér
Sok kenyérreceptet kipróbáltam már a neten böngészve, de egyik sem sikerült olyan jól, mint a következő. Finom, és sokrétűen variálható. Pizza alaptésztájának is ez a receptje.
Akinek van otthon kenyérsütőgépe, az jóval megkönnyíti a munkáját. A lentebb felsoroltakat beletenni (alulra folyékony, felülre száraz), dagasztani, kivenni, kicsit keleszteni a kiolajozott formában, be a sütőbe és 190°C-on (légkeveréses), 200°C (alsó-felső) 40 percig sütni.
Ha nem vesszük ki a kenyérsütőből, akkor abban is megsüthető normál programon (az enyémen 7-es).

No és végre a receptje:
  • 3dl meleg víz
  • 2ek olivaolaj
  • 1mk bors
  • 2ek só
  • 1kk cukor
  • 50dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • esetleg lehet még beletenni egy kevés oregánót is
Sok sikert az elkészítéshez!

post signature



post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!
Thanx for leave me a comment!