2009. július 27., hétfő

Joghurttorta sok gyümivel

Ezt a sütit szintén Giginél olvastam és bejött. Mennyei finom!



A recept:
A tésztához:
  • 3 tojás (külön sárgája és fehérje)
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 tk szalakáli
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a szalakálival elkevert lisztet. A fehérjét csipet sóval habbá verjük és beleforgatjuk a masszába. Piskótát sütünk belőle (180°C, 15-20 perc).

A tetejére:
  • 3 nagy pohár natúr joghurt
  • 10 ek cukor
  • 2 ek házi vaníliás cukor (vagy 2 csomag)
Egy lábasba összeöntve összemelegítjük.
  • 1 nagy csomag étkezési zselatin (2,5 dkg)
A melegített joghurtból hozzákeverünk a zselatinból és visszaöntjük a többihez, felforraljuk állandó keverés mellett és kihűtjük.
  • 4 dl lehűtött habtejszín
  • 2 cs habfixáló
Felverjük keményre és a kihűtött joghurtos masszához adjuk.
Ráöntjük a piskótalapra (ami még benne van a tortaformában) és beledobálunk gyümiket (ki mit szeret, nekem fagyasztott vegyesem volt itton málnával és papayával).
Be a hűtőbe és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap reggel szeletelhető.
Mennyei!

post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!
Thanx for leave me a comment!