2009. július 27., hétfő

Sajtos-köményes-szezámos rudacskák

SAJTOS-KÖMÉNYES-SZEZÁMOS RUDACSKÁK
  • 25dkg margarin
  • 1 tojás
  • 50dkg liszt (aki szereti a túrót, annak 25dkg liszt+25dkg túró, így finomabb :-))
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2kk só
  • 20dkg reszelt sajt (fele a tésztába, fele a tetjére szórva)
  • tejföl az összegyúráshoz (kb. 1 kis doboz fele)
  • köménymag, szezámmag vagy ki mivel szereti
Mindent összegyúrunk egy nagy tálban, 10 percet pihentetjük letakarva, majd kinyújtjuk 0,5cm vastagon. Megszórjuk a magokkal, no meg a sajt felével. Szaggathatunk belőle pogikat is pohárra, vagy rudakat is vághatunk belőle, de az egész fel is tekerhető és utána szeletelhető (csiga).
Minden formában nagyon "rájárós".
180°C (légkeveréses) vagy 200°C (alsó-felső), 15 perc

Jó étvágyat!

post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!
Thanx for leave me a comment!